Elektrische scooters

Lifan

Lifan E3

€ 1999,- Normale uitvoering

€ 2099,- Luxe uitvoering

Lifan E3 - Elektrische scooter

Zoek je een elektrische scooter met een stoer uiterlijk, dan moet je beslist de Lifan E3 kopen. Hij beschikt over een Bosch achterwiel motor van 1500 Watt, en een ingenieus remsysteem welke de accu weer bijlaad wanneer je afremt. Verder is er cruisecontrol aanwezig en een LCD scherm die real-time info weergeeft.

 

Stoer uiterlijk

Het uiterlijk van de Lifan LF1200DT is gestroomlijnd, stoer, en sportief. Het stuur is alleen aan de voorzijde voorzien van een zwarte kap. De rest van het stuur niet afgedekt wat de e-scooter juist een stoer uiterlijk meegeeft. De treeplank is vlak gehouden waardoor je lekker de ruimte hebt voor je voeten, en (eventueel mbv van de tassenhaak) een tas tussen je benen/voeten kunt vervoeren.

 

Bosch motor in het achterwiel

De Lifan E3 (LF1200DT) is een elektrische scooter welke over een achterwielmotor beschikt. Een achterwielmotor kom je niet vaak tegen bij een elektrische scooter want meestal zit deze op de plek waar de brandstofmotor zou zitten.

 

De motor is van het bekende merk Bosch, welke je ook tegenkomt als krachtbron bij populaire elektrische fietsen. Een ander opmerkelijk detail aan de motor is dat hij ook werkt als rem. Wanneer je remt wordt de accu weer bijgeladen door de kinetische energie die vrijkomt. Lifan noemt dit systeem EBS (braking energy recovery system). Gemiddeld wordt de rijafstand hierdoor met 10% verlengd, en dat is absoluut van toegevoegde waarde.

 

De motor heeft een vermogen van 1500 Watt en een koppel van 115 Newton meter. Doordat hij in het achterwiel is geplaatst, scheelt dat 3,7% aan energie vergeleken met een motor die op een andere plek gesitueerd is. De motor wordt aangestuurd door een zogeheten FOC Vector controller, welke het vermogen goed weet te verdelen zodat het energieverbruik lekker laag blijft. Krachtig is de motor zeker, want zelfs een helling van 12 graden lijkt geen obstakel te vormen voor de Elektrische Lifan scooter. Er zijn geen koolborstels in de motor aanwezig waardoor hij borstelloos is. Deze techniek behoeft geen onderhoud en daardoor is hij bovendien geheel onderhoudsvrij.

 

Standaard uitvoering en Luxury uitvoering

Bij de Lifan e-scooter kun je gaan voor de standaard uitvoering, of de luxury uitvoering. De Lifan Luxury is net wat luxer en heeft een aluminium achterbrug, gas schokdempers, en een remschijf op het achterwiel. Bij de normale uitvoering zit er alleen een remschijf op het voorwiel. Voor een kleine meerprijs raden we je de luxury aan want je krijgt er een paar leuke dingen voor terug.

 Cruisecontrol voor lekker cruisen

Cruisecontrol is iets wat je normaal wel bij de wat luxere auto’s tegenkomt, maar niet snel bij een scooter. Cruisecontrol maakt het mogelijk om een vaste snelheid te kiezen waarbij de scooter blijft rijden zonder gas te geven. Het systeem wordt uitgeschakeld wanneer je de rem inknijpt of de functie handmatig weer uitschakelt. Lekker cruisen dus, met de Lifan scooter!

 

LED verlichting

De Lifan E3 e-scooter is compleet voorzien van LED verlichting. Daarmee ben je goed zichtbaar in het verkeer, en het is bovendien lekker energiezuinig. Ook de levensduur van LED is velen malen langer dan de traditionele gloeilamp. De verlichtingsunits zijn zo ontworpen dat je zelfs vanaf de zijkant goed zichtbaar bent.

 LCD display

De cockpit is voorzien van een LCD beeldscherm waarbij je zelf de achtergrondkleur kunt instellen. Hierbij kun je kiezen uit 4 kleuren. Het is dus maar net wat je zelf mooi of prettig vind. Het display geeft real-time informatie aan over de accu zodat je een goed beeld hebt van hoeveel kilometer je nog kunt rijden. Natuurlijk mag een digitale snelheidsmeter en een kilometerteller niet ontbreken.

 

Li-ion accu

De accu is van het merk Chilwee, en van het type Lithium, welke zich kenmerkt door zijn korte oplaadtijd en lage gewicht. Een standaard accu opladen duurt dan slechts 6 uur. Optioneel is er een 2de accu, of een grotere/zwaardere accu verkrijgbaar om het actieradius flink te vergroten. Met de standaard accu leg je ongeveer een afstand af van 70 kilometer af. Het actieradius is wel afhankelijk de rijsnelheid en buitentemperatuur, zoals bij andere elektrische scooters het geval is. Verder is er een Protection Battery Management System (BMS) aanwezig welke de temperatuur van de accucellen bewaakt, en real-time informatie doorgeeft aan het LCD display op het stuur.

 

Net als bij moderne auto’s wordt er bij deze elektrische scooter gebruik gemaakt van een CAN bus. CAN bus is het communicatiesysteem tussen de elektrische componenten onderling. Gebleken is dat dit systeem betrouwbaarder functioneert dan de meeste andere systemen. Over de techniek is dus goed nagedacht.

 

Snelheidsbegrenzer op de 25km / 45km

Je kunt de elektrische Lifan scooter kopen als snorscooter die 25km per uur gaat, en als bromscooter die 45km per uur gaat. Bij de bromscooter moet je een helm dragen, en bij de snorscooter hoeft dat niet. Rechts op het stuur zit een schakelaar welke 3 standen heeft. Met deze schakelaar kun je de maximumsnelheid instellen. Het is dus een soort snelheidsbegrenzer. Rijd je in een zone waar je niet op volle snelheid mag rijden, dan kun je eenvoudig de juist stand kiezen en zo de snelheid limiteren.

 

Tweepersoons e-scooter

De Lifan E3 is een elektrische scooter en biedt voldoende ruimte aan twee personen. Er is een goede greep achterop aanwezig, en de voetsteps zijn uitklapbaar. De voetsteps klappen uit door op het knopje te drukken. Aan de achterzijde is er een dubbele schokbreker aanwezig welke bij de luxury uitvoering gevuld zijn met gas. Onder het zadel is een kleine bergruimte aanwezig, maar een helm kun je net niet kwijt. Je zou kunnen overwegen om een topkoffer te kopen voor achterop. Bestel je deze bij ons, dan monteren wij het gratis voor je.

 

Meer over het merk

Het merk Lifan is wellicht op de Nederlandse markt een minder bekende naam, maar in China een van de grootste. In de fabriek werken ruim 14.000 mensen, en er worden brommers en scooter gemaakt met zowel een benzine- als elektromotor.

 

Lifan E3 scooter kopen

Wil je de elektrische Lifan E3 scooter kopen, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Je kunt bovendien uit een heleboel opties en accessoires kiezen waar je de scooter nog verder mee kunt aankleden. Denk hierbij aan een windscherm, topkoffer voor meer opbergruimte, een USB aansluiting voor je telefoon, en zelfs een handvatverwarming!

Gomax

Gomax Drag-E

€2799,-

 

De Gomax Drag-E is zondermeer een stoere scooter om te zien. Met zijn krachtige 1500W motor beschikt deze scooter ook nog eens over prima rij-eigenschappen.De scooter is beschikbaar in de kleuren rood, wit en zwart.

Specificaties

Motor Max. : 1500W

Accu : Lithium  72V/21,6Ah

Laadtijd : Max. 6 uur

Actieradius : Max. 70 km (25 km/u) / max. 50 km (45 km/u)

Snelheid : 25 of 45 km/u

Remmen voor : Schijfrem

Remmen achter : Schijfrem

Wielen/banden : 12 inch / 120/70-12

Kleuren : zwart / rood-zwart / wit

AGM

AGM ECO

€2699,-

Met een strak design is de ECO een klasse apart, een elektrische scooter die je verwachting doet stijgen. De ECO is voorzien van een middenmotor met snaaraandrijving welke zorgt voor een mooi acceleratieverloop en gebalanceerd weggedrag.

Specificaties

Motor Max. : 1800W

Accu : Lithium  60V/32Ah

Laadtijd : Max. 6 uur

Actieradius : Max. 110 km (20 km/u) / max. 75 km (40 km/u)

Snelheid : 25 of 45 km/u

Remmen voor : Schijfrem

Remmen achter : Schijfrem

Wielen/banden : 12 inch / 100/60-12

Kleuren : zwart / wit / blauw / mat grijs

Monasso

Monasso E

€1999,-

Specificaties

Motor Max. : 1200W

Accu : Lithium  60V/20Ah

Laadtijd : Max. 5 uur

Actieradius : Max. 60 km (20 km/u) 1 accu / max. 120 km (20 km/u) 2 accu's

Snelheid : 25 of 45 km/u

Remmen voor : Schijfrem

Remmen achter : Trommelrem

Wielen/banden : 10 inch / 90/90-10

Kleuren : zwart / wit / mat zwart / mat blauw / mat rood

Monasso

Monasso S5

€2299,-

Specificaties:

• 25 en 45 km/u uitvoering
• Glanszwart of matgrijs
• Stille 3000W Bosch motor
• Bosch controller
• 90/90-12" banden
• Schijfremmen voor/achter

Accu + bereik: 

• Lithium 60V24Ah of 60V48AH
• Range 25 km/u: 70 km (60V24Ah)
• Range 25 km/u: 140 km (60V48Ah)
• Range 45 km/u: 45 km (60V24Ah)
• Range 45 km/u: 90 km (60V48Ah)

FD

FD F3

€3299,-

Specificaties:

Motor :  2000W elektrisch
Batterij : 2x Lithium-ion batterij 72V/16 Amp
Bereik : +/- 95km
Remmen : Schijf/Schijf (met CBS)
Max koppel  @ 25Km/h 72.0N.m bij 220min-1  @ 45Km/h 46.0N.m bij 380min-1
Max vermogen : @ 25Km/h 2.8Kw bij 220min-1 @ 45Km/h 3.4Kw bij 380min-1
Laadtijd :3,5h
Oplader :10A
Max belasting :261Kg
Klimvermogen :15%
Banden (Voor/Achter): Voor: 100/80-16 Achter: 120/80-14
Zithoogte : 800mm
Gewicht :111Kg
Totale grootte : 1995mm x 690mmm x 1115mm
Beschikbare kleuren : Mat zwart, Grijs Metallic, Blauw Metallic

FD F3 - e-scooter

Stel je hoge eisen aan je nieuwe scooter, dan moet je beslist de FD F3 kopen van FD-motors! Deze oerdegelijke e-scooter springt zeer efficiënt met de energie om waardoor je meer kilometers op een accu kunt halen. Het opladen van de accu’s gaat razendsnel, en qua formaat is het een ruime volwassen scooter met veel zitplek. Er is veel opbergruimte en de F3 is tevens voorzien van een high-tech CBS remsysteem. Super veilig dus! 

Super degelijke professionele scooter

De F3 van FD-motors zal voor veel opschudding zorgen in scooterland. De F3 is namelijk een professionele scooter van hoge kwaliteit en voorzien van moderne en goed doordachte techniek. Je kunt hem bedrijfsmatig inzetten want hij is gebouwd voor dagelijks gebruik. Met de accu’s kun je alle kanten uit, want je krijgt niet 1 maar 2 accu’s! Bovendien zijn ze uitneembaar en verwisselbaar. Niet alleen op de scooter zelf krijg je 2 jaar garantie, maar ook op de accu’s, en dat is een zeer sterk punt. 

Verbeterd remsysteem (CBS)

De F3 van FD-motors heeft een uniek high-end CBS remsysteem. CBS staat voor Central Braking System en dat wil zeggen dat je met een remhendel twee remmen tegelijkertijd kunt bedienen, net als bij een auto in feite, en dat verbetert de veiligheid. De rechter hendel is puur en alleen om de voorrem te bedienen. De linker remhendel bedient zowel de voorrem als achterrem. In principe hoef je dus nog maar slechts een remhendel te gebruiken om veilig en snel tot stilstand te komen. Zowel het 16 inch voorwiel als 14 inch achterwiel is uitgerust met een remschijf. De voorrem is tevens uitgerust met een remklauw die voorzien is van een dubbele zuiger, en dat brengt ook extra voordelen met zich mee. 

Uniek motor concept

De FD F3 e-scooter heeft een uniek motor concept. Bij een e-scooter kan de elektromotor rechtstreeks op het achterwiel zitten, maar ook gemonteerd zitten voor de achterbrug en het achterwiel in beweging brengen met behulp van een riem of snaar. Het nadeel van een motor rechtstreeks in of op het wiel (naafmotor) is dat er hoge piekstromen lopen wanneer je vanuit stilstand in beweging komt. De accu vindt dit niet prettig en lijdt daaronder. De accu zal sneller leeg raken, en de levensduur wordt daar op den duur door beïnvloed. Andere fabrikanten gebruiken weer een riem of snaar of het achterwiel in beweging te brengen of hoge piekstromen te voorkomen, maar ook die methode kent enkele nadelen. Zo verlies je opbergruimte omdat de motor voor de achterbrug geplaatst moet worden. Daarnaast krijg je energieverlies door de riem of snaar, maakt het geluid, en blijft de overbrenging een kwetsbaar iets wat eens in de zoveel tijd preventief vervangen moet worden. Het unieke motor concept bij de FD F3 e-scooter brengt alleen maar voordelen met zich mee. Er is namelijk een mechaniek aanwezig welke voor een 10 op 1 overbrenging zorgt. Het overbrengingsmechanisme zou je kunnen vergelijken met cardan. Het voordeel is dat de elektromotor op zijn ideale toerental draait en de accu minder belast met piekstromen. De accu’s gaan dus langer mee en raken minder snel leeg. De techniek is dus een stuk efficiënter! De enige escooter die dit ook heeft is de Vespa Electrica welke tevens ook een veel pittiger prijskaartje heeft. De FD F3 is dus een stuk goedkoper. 

Accupakket en rijbereik

Het elektrische systeem bij de FD F3 e-scooter heeft een professioneel accupakket met een indrukwekkende rijbereik. Standaard wordt de scooter uitgerust met 2 accu’s van 72 volt bij 21Ah. Hiermee kun je gegarandeerd een afstand afleggen van 140 kilometer bij een snelheid van 25km p/u of 100 kilometer bij 45km p/u. Ondanks dat er 2 flinke accu’s aanwezig zijn is er nog steeds voldoende opbergruimte onder het zadel, bijvoorbeeld voor een helm. De 2 accu’s zijn gekoppeld aan een intelligente batterij splitter waarbij je niet alleen 2 accu’s tegelijkertijd kunt gebruiken, maar ook de vermogensopname verdeeld wordt over 2 accu’s. Het systeem is zelfdenkend en dat betekent dat je er ook zonder problemen een accu kunt uithalen. Zo zou je bijvoorbeeld een volle/reserve accu thuis kunnen laten staan voor het geval dat je geen tijd hebt om een accu op te laden. Optioneel kun je ook kiezen voor 1 extra grote accu met een capaciteit van 52Ah. Daarbij krijg je 25% meer capaciteit waardoor je meer kilometers haalt op een acculading. De geringe meerprijs maakt de keuze waarschijnlijk vrij makkelijk. Omdat de 52Ah accu groter is dan de 2 losse 21Ah accu’s wordt de bergruimte wel wat kleiner. 

Accu’s snel opladen

Standaard wordt de F3 e-scooter van FD-motors geleverd met een 10A lader welke een 21Ah accu in slechts 2,5 uur kan opladen. Over de 21Ah accu’s doe je 5 uur. De accu’s zijn eenvoudig uitneembaar dus je kunt er alle kanten mee uit. De uitneembaarheid is ook handig wanneer je geen stopcontact in de buurt hebt waar je de scooter parkeert. 

Uitgebreide zelfdiagnose

Wat we bij moderne auto’s terugzien, en ook bij de F3 e-scooter, is een zelfdiagnose systeem waarbij onderdelen gecontroleerd worden op hun werking. Wanneer er bijvoorbeeld een lampje kapot zou zijn, dan krijg je daar een melding van. Ook worden eventuele andere storingen weergegeven, en worden de accu’s goed in de gaten gehouden. Alle informatie wordt op het LCD display in het dashboard op je stuur weergegeven. 

Ruim zittend en comfortabele e-scooter

De FD-motors F3 e-scooter zit bijzonder ruim en comfortabel. Er is meer dan voldoende plek voor een passagier achterop. Het zitgedeelte voor de passagier ligt iets hoger waardoor deze een beter overzicht krijgt op de verkeerssituatie, en niet opzij hoeft te hangen om mee te kunnen kijken, mits de bestuurder een stuk groter is natuurlijk. De F3 e-scooter is uitgerust met dubbele schokbrekers aan de achterzijde welke tevens qua veerdruk instelbaar zijn. Zo kun je het veergedrag dus eenvoudig zelf bepalen. Mogelijk was je het al opgevallen, maar het voorwiel is iets groter dan het achterwiel. Het voorwiel is namelijk 16 inch en het achterwiel 14 inch. Sowieso is het wielformaat al een slag groter en dat is niet zonder reden. Grotere wielen dragen namelijk bij aan de veiligheid en het comfort. De banden hebben namelijk dankzij hun grotere diameter, meer contact met de ondergrond, en dat bevorderd de wegligging en de grip. 

Zijstandaard en middenbok

Een ander sterk punt aan de FD F3 is dat er zowel een middenbok standaard als zijstandaard aanwezig is. Niet voor iedereen is het even makkelijk om een zware scooter op de middenbok standaard te krijgen, en in dat geval is de zijstandaard een ideale toevoeging. Deze klap je namelijk moeiteloos uit waarna je scooter ook gewoon blijft staan. 

Achteruitrijfunctie

Veel elektrische scooters hebben een knopje waardoor je ook achteruit kunt rijden. De FD F3 heeft dat natuurlijk ook! Deze elektrische scooter is namelijk van professionele kwaliteit en van hoog niveau! Wil je een straatje keren zonder je scooter achteruit te hoeven duwen, dan kun je met behulp van 1 knopje de rijrichting omkeren. 

FD F3 e-scooter kopen

Bij ons kun je deze zeer speciale en professionele F3 e-scooter kopen. Optioneel kun je kiezen voor een zwaarder accupakket tegen een zeer geringe meerprijs. De scooter leent zich absoluut voor professioneel/dagelijks gebruik, en je krijgt zelfs 2 jaar garantie op de accu’s! Je loopt dus geen enkel risico. 

F3 e-scooter leasen

Wil je de F3 e-scooter geheel op afbetaling kopen, kies dan voor scooter Flex. Met scooter Flex betaal je het aankoopbedrag in maandelijkse termijnen af en op die manier kun je voor een paar tientjes per maand deze supersterke e-scooter rijden.