Elektrische scooters

Lifan

Lifan E3

€ 1999,- Normale uitvoering

€ 2099,- Luxe uitvoering

Lifan E3 - Elektrische scooter

Zoek je een elektrische scooter met een stoer uiterlijk, dan moet je beslist de Lifan E3 kopen. Hij beschikt over een Bosch achterwiel motor van 1500 Watt, en een ingenieus remsysteem welke de accu weer bijlaad wanneer je afremt. Verder is er cruisecontrol aanwezig en een LCD scherm die real-time info weergeeft.

 

Stoer uiterlijk

Het uiterlijk van de Lifan LF1200DT is gestroomlijnd, stoer, en sportief. Het stuur is alleen aan de voorzijde voorzien van een zwarte kap. De rest van het stuur niet afgedekt wat de e-scooter juist een stoer uiterlijk meegeeft. De treeplank is vlak gehouden waardoor je lekker de ruimte hebt voor je voeten, en (eventueel mbv van de tassenhaak) een tas tussen je benen/voeten kunt vervoeren.

 

Bosch motor in het achterwiel

De Lifan E3 (LF1200DT) is een elektrische scooter welke over een achterwielmotor beschikt. Een achterwielmotor kom je niet vaak tegen bij een elektrische scooter want meestal zit deze op de plek waar de brandstofmotor zou zitten.

 

De motor is van het bekende merk Bosch, welke je ook tegenkomt als krachtbron bij populaire elektrische fietsen. Een ander opmerkelijk detail aan de motor is dat hij ook werkt als rem. Wanneer je remt wordt de accu weer bijgeladen door de kinetische energie die vrijkomt. Lifan noemt dit systeem EBS (braking energy recovery system). Gemiddeld wordt de rijafstand hierdoor met 10% verlengd, en dat is absoluut van toegevoegde waarde.

 

De motor heeft een vermogen van 1500 Watt en een koppel van 115 Newton meter. Doordat hij in het achterwiel is geplaatst, scheelt dat 3,7% aan energie vergeleken met een motor die op een andere plek gesitueerd is. De motor wordt aangestuurd door een zogeheten FOC Vector controller, welke het vermogen goed weet te verdelen zodat het energieverbruik lekker laag blijft. Krachtig is de motor zeker, want zelfs een helling van 12 graden lijkt geen obstakel te vormen voor de Elektrische Lifan scooter. Er zijn geen koolborstels in de motor aanwezig waardoor hij borstelloos is. Deze techniek behoeft geen onderhoud en daardoor is hij bovendien geheel onderhoudsvrij.

 

Standaard uitvoering en Luxury uitvoering

Bij de Lifan e-scooter kun je gaan voor de standaard uitvoering, of de luxury uitvoering. De Lifan Luxury is net wat luxer en heeft een aluminium achterbrug, gas schokdempers, en een remschijf op het achterwiel. Bij de normale uitvoering zit er alleen een remschijf op het voorwiel. Voor een kleine meerprijs raden we je de luxury aan want je krijgt er een paar leuke dingen voor terug.

 Cruisecontrol voor lekker cruisen

Cruisecontrol is iets wat je normaal wel bij de wat luxere auto’s tegenkomt, maar niet snel bij een scooter. Cruisecontrol maakt het mogelijk om een vaste snelheid te kiezen waarbij de scooter blijft rijden zonder gas te geven. Het systeem wordt uitgeschakeld wanneer je de rem inknijpt of de functie handmatig weer uitschakelt. Lekker cruisen dus, met de Lifan scooter!

 

LED verlichting

De Lifan E3 e-scooter is compleet voorzien van LED verlichting. Daarmee ben je goed zichtbaar in het verkeer, en het is bovendien lekker energiezuinig. Ook de levensduur van LED is velen malen langer dan de traditionele gloeilamp. De verlichtingsunits zijn zo ontworpen dat je zelfs vanaf de zijkant goed zichtbaar bent.

 LCD display

De cockpit is voorzien van een LCD beeldscherm waarbij je zelf de achtergrondkleur kunt instellen. Hierbij kun je kiezen uit 4 kleuren. Het is dus maar net wat je zelf mooi of prettig vind. Het display geeft real-time informatie aan over de accu zodat je een goed beeld hebt van hoeveel kilometer je nog kunt rijden. Natuurlijk mag een digitale snelheidsmeter en een kilometerteller niet ontbreken.

 

Li-ion accu

De accu is van het merk Chilwee, en van het type Lithium, welke zich kenmerkt door zijn korte oplaadtijd en lage gewicht. Een standaard accu opladen duurt dan slechts 6 uur. Optioneel is er een 2de accu, of een grotere/zwaardere accu verkrijgbaar om het actieradius flink te vergroten. Met de standaard accu leg je ongeveer een afstand af van 70 kilometer af. Het actieradius is wel afhankelijk de rijsnelheid en buitentemperatuur, zoals bij andere elektrische scooters het geval is. Verder is er een Protection Battery Management System (BMS) aanwezig welke de temperatuur van de accucellen bewaakt, en real-time informatie doorgeeft aan het LCD display op het stuur.

 

Net als bij moderne auto’s wordt er bij deze elektrische scooter gebruik gemaakt van een CAN bus. CAN bus is het communicatiesysteem tussen de elektrische componenten onderling. Gebleken is dat dit systeem betrouwbaarder functioneert dan de meeste andere systemen. Over de techniek is dus goed nagedacht.

 

Snelheidsbegrenzer op de 25km / 45km

Je kunt de elektrische Lifan scooter kopen als snorscooter die 25km per uur gaat, en als bromscooter die 45km per uur gaat. Bij de bromscooter moet je een helm dragen, en bij de snorscooter hoeft dat niet. Rechts op het stuur zit een schakelaar welke 3 standen heeft. Met deze schakelaar kun je de maximumsnelheid instellen. Het is dus een soort snelheidsbegrenzer. Rijd je in een zone waar je niet op volle snelheid mag rijden, dan kun je eenvoudig de juist stand kiezen en zo de snelheid limiteren.

 

Tweepersoons e-scooter

De Lifan E3 is een elektrische scooter en biedt voldoende ruimte aan twee personen. Er is een goede greep achterop aanwezig, en de voetsteps zijn uitklapbaar. De voetsteps klappen uit door op het knopje te drukken. Aan de achterzijde is er een dubbele schokbreker aanwezig welke bij de luxury uitvoering gevuld zijn met gas. Onder het zadel is een kleine bergruimte aanwezig, maar een helm kun je net niet kwijt. Je zou kunnen overwegen om een topkoffer te kopen voor achterop. Bestel je deze bij ons, dan monteren wij het gratis voor je.

 

Meer over het merk

Het merk Lifan is wellicht op de Nederlandse markt een minder bekende naam, maar in China een van de grootste. In de fabriek werken ruim 14.000 mensen, en er worden brommers en scooter gemaakt met zowel een benzine- als elektromotor.

 

Lifan E3 scooter kopen

Wil je de elektrische Lifan E3 scooter kopen, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Je kunt bovendien uit een heleboel opties en accessoires kiezen waar je de scooter nog verder mee kunt aankleden. Denk hierbij aan een windscherm, topkoffer voor meer opbergruimte, een USB aansluiting voor je telefoon, en zelfs een handvatverwarming!

Gomax

Gomax Drag-E

€2799,-

 

De Gomax Drag-E is zondermeer een stoere scooter om te zien. Met zijn krachtige 1500W motor beschikt deze scooter ook nog eens over prima rij-eigenschappen.De scooter is beschikbaar in de kleuren rood, wit en zwart.

Specificaties

Motor Max. : 1500W

Accu : Lithium  72V/21,6Ah

Laadtijd : Max. 6 uur

Actieradius : Max. 70 km (25 km/u) / max. 50 km (45 km/u)

Snelheid : 25 of 45 km/u

Remmen voor : Schijfrem

Remmen achter : Schijfrem

Wielen/banden : 12 inch / 120/70-12

Kleuren : zwart / rood-zwart / wit

AGM

AGM ECO

€2699,-

Met een strak design is de ECO een klasse apart, een elektrische scooter die je verwachting doet stijgen. De ECO is voorzien van een middenmotor met snaaraandrijving welke zorgt voor een mooi acceleratieverloop en gebalanceerd weggedrag.

Specificaties

Motor Max. : 1800W

Accu : Lithium  60V/32Ah

Laadtijd : Max. 6 uur

Actieradius : Max. 110 km (20 km/u) / max. 75 km (40 km/u)

Snelheid : 25 of 45 km/u

Remmen voor : Schijfrem

Remmen achter : Schijfrem

Wielen/banden : 12 inch / 100/60-12

Kleuren : zwart / wit / blauw / mat grijs

Monasso

Monasso E

€1999,-

Specificaties

Motor Max. : 1200W

Accu : Lithium  60V/20Ah

Laadtijd : Max. 5 uur

Actieradius : Max. 60 km (20 km/u) 1 accu / max. 120 km (20 km/u) 2 accu's

Snelheid : 25 of 45 km/u

Remmen voor : Schijfrem

Remmen achter : Trommelrem

Wielen/banden : 10 inch / 90/90-10

Kleuren : zwart / wit / mat zwart / mat blauw / mat rood